Excel tooling

Tooling is essentieel in elke bedrijfsvoering. Tools voor het vastleggen van klantcontact, tools voor het volgen van de werkvoorraad, tools voor het plannen en forecasten van het werk. Enkele voorbeelden van tools die op de werkvloer voorbij komen. Zonder de juiste tools kan een afdeling niet goed opereren.

In veel bedrijven is een deel van deze tooling gebouwd in een programma dat daar niet voor ontworpen is namelijk Excel. Als platform is Excel gelimiteerd, niet alles is mogelijk om te bouwen en er is een risico van ontwerpfouten en dat brengt risico’s met zich mee. Zo groeit de tooling niet mee als uw bedrijf groeit en als u wil overstappen is het waarschijnlijk dat data die u in Excel heeft verwerkt niet over gezet kan worden om er enkele te noemen.
Toch heeft Tooling in Excel ook voordelen. Zoals een exacte afstelling op uw werkvloer en een drastisch lager kostenplaatje.

Op de onderstaande download pagina vind u diverse plannings tools gebouwd in Excel, deze tools zijn generiek en bedoelt voor startende afdelingen die net te groot zijn voor een simpel rooster op de kalender. Toch wil ik u voordat u mijn tooling gebruikt in overweging geven dat er specialistische tools op de markt zijn die mogelijke beter aansluiten.

Bedrijven als Verint, Nice IEX en Salesforge maken tools die schaalbaar zijn en u veel meer optie’s geven om uw bedrijfsvoering te stroomlijnen. Mocht u dus voorzien dat u boven de 50 medewerkers gaat groeien in het komende jaar, sla mijn Excel tooling dan over en investeer direct in Tooling die specifiek gemaakt is voor het werk. Op de lange termijn scheelt dit in de kosten maar ook in stress.

Mocht u nadat ik een lans gebroken heb voor de grote jongens in ons vakgebied toch kiezen voor de tooling die ik gemaakt heb dan kunt u deze downloaden op mijn download paging (knop hiernaast). Mocht u tegen problemen oplopen dan kan ik hierin gelimiteerd ondersteunen. stel uw vragen op het onderstaande e-mail adres. Mocht u maatwerk zoeken dan kan dat natuurlijk ook, na een kennismakingsgesprek breng ik u hier voor een offerte uit.  

Voor vragen of ondersteuning

Exceltooling@arnodegroot.nl