Management

In tegenstelling tot coaching waarbij de focus ligt op de medewerker ligt bij management de focus op de buisness en de inrichting van die buisness. In de coachende rol staat u naast uw medewerker maar met de management pet heeft het de voorkeur om wat meer afstand te nemen.

Management is als schaken, u overziet het hele spel, maakt een plan, meet bij elke stap of dat plan nog werkt en stelt eventueel bij om de uiteindelijke doelstelling te behalen. Management word vaak gezien als een vies woord op de werkvloer en geassocieerd met koud en afstandelijk handelen. Die analyse is niet helemaal inaccuraat maar kunt u balanceren door extra ruimte te pakken voor de coachende kant van uw functie.

Uw rol als manager is om de de vloer te faciliteren in het zo goed mogelijk doen van hun werk. Ook draagt u de volledige verantwoording voor alle resultaten. Dit kunt u natuurlijk niet alleen daarom deligeert u een groot deel van uw verantwoording aan de werkvloer. Zij behalen voor u resultaten maar als het fout gaat dan is dat volledig en alleen uw verantwoording. Dit klinkt oneerlijk maar voor mij is dit een prachtig vak dat ik met veel liefde vervul.