Ontzorg eerst

De primaire taak van een manager op de werkvloer is het draaien van een stabiele afdeling. Het fundament van een stabiele werkomgeving is het ontzorgen van het team. 20% van de problemen zorgen meestal voor zo’n 80% van de zorgen en daar dient u als manager te beginnen.

Als u start op een nieuwe afdeling begin dan met zeker 2 weken van observatie en kennismaking. Veelvuldig meekijken en gesprekken voeren met de mensen die het werk verzetten maakt meestal snel duidelijk of en zoja waar er grote problemen zijn. Van deze uitdagingen maakt u een actielijst die u samen met de teamleiders op uw afdeling op gaat pakken. 

Na de twee weken rondkijken begint u met uw communicatie, welke doelstellingen heeft u als manager mee gekregen en wat kunnen uw medewerkers van u verwachten. Schets een koers voor de komende maanden en nodig mensen uit om als ze vragen hebben u te benaderen. Deel ook wat persoonlijke zaken, wie bent u, wat drijft u en wat doet u als u niet op het werk bent. Herhaal deze communicatie momenten regelmatig.

Ontzorg apart uw middle management, de teamleiders, trafficmanagers en coaches op uw vloer. Voor hun gaat uw aanwezigheid de grootste impact hebben, u stuurt deze mensen immers direct aan. Leg de nadruk op de rol die uw middle management gaat vervullen en hoe essentieel ze zijn in uw visie op de toekomt. Die visie gaat u immers samen met uw team invullen en dus hebben ze ook hun inspraak momenten.

Zoals eerder gezegd, het fundament van uw succes is uw team en een team met weinig zorgen brengt u dus meer resultaat. Ontzorg daarom altijd voor u uw team gaat managen.